Large valentino boskovic facebook

Nakon albuma VSSR i Marsovska Listina te kompilacije Vodič kroz galaksiju za redikule, prvi brački astronaut Valentino Bošković svemirsku odiseju nastavlja albumom Velika Praska. Velika Praska je objavljena prošli tjedan i dostupna je besplatno na Bandcampu. Za čitavu su stvar zaslužni Branko Dragičević i Josip Radić, uz suradnju sa Sašom Antićem i TBF-om na pjesmi Adio Trafikonte koja zatvara album. Album će uskoro biti dostupan i na vinilu, u izdanju Mudrog Brka. Da zabilježimo još jednu postaju na ovoj velebnoj svemirskoj odiseji, uhvatili smo Valentinota da nam odgovori na par pitanja.

Ajmo od početka. Za čitatelje koji možda neće znati - tko je Valentino Bošković, lik po kojem ste nazvali bend?

Ne znamo puno o njemu, ostalo je tek nekoliko zapisa koji se nalaze razasuti po bračkim samostanima. Nekoliko ih je čak uklesano u oltarne pregrade i to na latinskome. Ono najbitnije šta smo uspili odgonetnut je da je napravija raketu s kojom je odletija na Mars. U to vrime to je bilo ispred svog vremena. Danas bi to bilo iza svog vremena.

Upravo ste objavili novi album Velika Praska. Kakva je gospođa Velika Praska i šta nam donosi?


Velika je i donosi pregršt Valentinotovih savjeta za bezbrižnije putovanje do ultimativnog singulariteta. Isto tako, poboljšava cirkulaciju i učinkovitost pri branju maslina.

Velika Praska je dostupna na Bandcampu, album “besplatan ka i cili svemir”, a takvi su i bili i vaši prethodni albumi. Kako to?

Jednostavno. Ne staviš cijenu na nešto šta si napravija iz gušta.Spominjali ste da očekujete da će vašu muziku Elon Musk ugrađivati u rakete. Jel’ pao taj dogovor?

Je, pao je, al u vodu.

Nama je na ovom portalu dosta stalo do neradne nedjelje. Stalo je i vama do neradne nedjelje, više nego do svemirske rakete. Šta bi na to rekao Šanpjer Kozmonaut?

On bi rekao da svaki dan treba bit neradni.

Kad će Favorit iz Nerežišća opet proizvodit žvake? Vjeruje li Trafikonte da ćemo skoro opet imati karijese s domaćeg terena?

S obzirom koliko je cukra bilo u tim žvakama, Favorit je odradija svoju misiju.

“Šukadar Bukadar, kuga u Povlja nikadar”, tako se tjeralo kugu s otoka Brača. Znamo zahvaljujući vašoj pjesmi. A čime se tjera korona?

Vulkanskom lavom. Ona je tjera.

Što nam je činiti da čuvamo none iz budućnosti?

Činite novu dicu.


Valentino već tri albuma istražuje svemir. Šta nam može reći za kraj, ima li planeta na kojima su bolja radnička prava?


Na Plutonu su radnička prava odlično rješena. S obzirom da Plutonci nemaju ni ruke ni noge već samo glave, rad se svodi na puhanje. Naime, s obzirom da je Pluton daleko od Sunca, pa nema svjetla, svi moraju puhat u vjetrenjaču koja proizvodi jednu slabašnu svjetlost. Ta svjetlost im služi za čitanje ogromne Svete knjige Plutonske koja se nalazi na sredini planeta. Zato je tamo velika promaja među glavama. Ko ne želi puhat, ne mora i to je njihovo radničko pravo. Ali ako bi previše njih prestalo puhat onda ne bi mogli čitat Svetu knjigu. A druge zabave nema. Tako da je svim u interesu da šta više pušu. Osim slabovidnima. Njima je isti đava.


Foto: Nikola Radovani
Intervju vodila:

Ivana Perić


    Preporučite članak: