Kako osnovati zadrugu, 5.6.2013.

Objavljeno: 04.01.2014

Radionica "Kako osnovati zadrugu: primjeri Zadruge osoba s invaliditetom, zadruge Praksa i Energetske zadruge Lug" održana je 5. lipnja u 18 sati u Radničkom domu u Zagrebu. U prvom dijelu radionice izlagači su podijelili svoja iskustva rada u zadrugama i govorili o problemima i prednostima koje takav tip organiziranja poslovne djelatnosti nosi, kao i o važnosti njihova demokratskog ustroja kako na organizacijskom tako i na ekonomskom planu. U drugom dijelu radionice uslijedila je rasprava.

Uvodna izlaganja: Josip Brkljača (Zadruga osoba s invaliditetom), Emil Jurcan (zadruga Praksa) i Milan Medić (Energetska zadruga Lug)

Gosti tribine: Teo Petričević (Socijalna zadruga Humana Nova; Zadruga za konzultantske usluge Cedra), Zoran Starešina (savjetnik u HPZS za projektiranje i konzalting, savjetnik za poduzetništvo, foip)

Moderator: Hrvoje Fruk (BRID)

Radionica Kako osnovati zadrugu dio je ciklusa posvećenog organizacijskom, pravnom, ekonomskom i medijskom aspektu radničkih borbi na temelju konkretnih situacija iz prakse, koji BRID organizira u suradnji s fondacijom Rosa Luxemburg Stiftung - Southeast Europe.