Large large naslovna fotka pixabay

Radnik na čijem se iskazu temeljio članak "Imperium projektiranje – bez plaće i prijave”, a na koji je prošli tjedan od strane odvjetnika koji zastupa spomenuto poduzeće stigao demanti, poslao nam je svoje očitovanje u kojem upozorava da demanti sadrži neistinite tvrdnje.

 

“Nakladnik je 22. siječnja 2021. g. objavio članak naslova - Imperium projektiranje - bez plaće i prijave, autorice Ivane Perić. Dana 17. veljače 2021. g. odvjetnik Zvonimir Đuran iz Zagreba, u ime podnositelja zahtjeva trgovačkih društava Imperium projektiranje d.o.o. i Imperium Immobiliare d.o.o., oba sa sjedištem u Zagrebu podnio je zahtjev Nakladniku i glavnom uredniku za ispravkom članka naslova - Imperium projektiranje - bez plaće i prijave, autorice Ivane Perić, objavljenog 22. siječnja 2021. g.

Istog dana, 17. veljače 2021. g. Nakladnik je objavio tekst ispravka u kojem podnositelji zahtjeva Imperium projektiranje d.o.o. i Imperium Immobiliare d.o.o., oba sa sjedištem u Zagrebu tvrde da sam ja vlasnik obrta KERA-KAM-JAGIĆ, za keramičarske usluge i niskogradnju, što se može utvrditi jednostavnim uvidom obrtni registar, te da sam u tom svojstvu i komunicirao za zaposlenicima Imperium projektiranje d.o.o. Nadalje, da kao obrtnik i samostalni poduzetnik koji je samostalno prijavljen na odgovarajuća obvezna osiguranja s te osnove i kao takav u pravnom prometu ne sklapam ugovor o radu, već ugovor o djelu ili slične ugovore.

Bez namjere da putem medija nastavim komunicirati sa trgovačkim društvom Imperium projektiranje d.o.o. i direktorom tog društva Filipom Brkanom, prisiljen sam se očitovati na objavljeni tekst ispravka od 17. veljače 2021. g. Tekst ispravka objavljen 17. veljače 2021. g. neistinit je i sramotan. Sramotan je, jer se zaista jednostavnim uvidom u obrtni registar može utvrditi da ja nisam vlasnik obrta KERA-KAM-JAGIĆ, za keramičarske usluge i niskogradnju, niti sam vlasnik bilo kojeg drugog obrta, slijedom čega nije istina da sam u tom svojstvu komunicirao sa zaposenicima Imperium projektiranje d.o.o. Kako bih okončao ovu komunikaciju sa trgovačkim društvom Imperium projektiranje d.o.o. i direktorom tog društva Filipom Brkanom (koji ni u kom pogledu s radnicima ne postupaju na zakonit način) dostavljam POTVRDU Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od 19. veljače 2021.g. iz koje je razvidno da se, između ostalog, u razdoblju od 9. rujna 2019.g. do 14. veljače 2021.g. u evidenciji tog zavoda vodim kao nezaposlena osoba.


Neprijeporno je dakle, da sa trgovačkim društvom Imperium projektiranje d.o.o. nisam mogao komunicirati kao vlasnik obrta, veća kao fizička osoba koja je kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje evidentirana kao nezaposlena osoba.


Goran Jagić"


Izvor naslovne fotografije: Pixabay

Tagovi:
    Preporučite članak: