Large naslovna

Većina nesreća događa se prilikom izvođenja građevinskih radova.

 

Krajem listopada Hrvatsku je potresla vijest o teškoj nesreći na radu sa smrtnim posljedicama u Sisku. Poginula su dva radnika (38 i 23 godine) kamenoklesarskog obrta koje su prikliještile granitne ploče dok su ih istovarivali iz prikolice.

47-godišnji radnik preminuo je od posljedica strujnog udara koji se dogodio dok je popravljao trafostanicu u Dugom Selu 8. listopada.

Teško je na radu u Dubravi ozlijeđen 65-godišnjak 7. listopada koji je pao s krovišta kuće prilikom izvođenja građevinskih radova. S visine od 2,5 metra pao je i 62-godišnji radnik u centru Zagreba 13. listopada, a njegov je vršnjak na zagrebačkom Črnomercu 20. listopada pao s visine od 5 metara. Obojica su građevinski radnici i teško su se ozlijedili. 26. listopada 39-godišnji građevinski radnik se u Vidovcima naslonio na nezavareni dio metalne ograde koji je popustio pod njegovom težinom te je radnik pao s visine više od 6 metara i teško se ozlijedio. Istoga je dana 49-godišnjak u Dugom Selu pao s preko 5 metara visine dok je popravljao krov hale pogona za preradu drveta. I on je teško ozlijeđen.

S prikolice visine 70 cm pao je na Peščenici 34-godišnji radnik 4. listopada i zadobio teške tjelesne ozlijede. 60-godišnja radnica poskliznula se i teško se ozlijedila dok je čistila trgovinu 10. listopada na zagrebačkom Maksimiru. Na poslu se poskliznula i ozlijedila 54-godišnja radnica jedne črnomerečke škole 20. listopada. 30-godišnji radnik teško se ozlijedio u Zaprešiću 17. listopada dok je obavljao radove na pruzi.

Ovo, naravno, nisu svi slučajevi ozljeda na radu u listopadu, već samo oni o kojima policijske uprave izvijeste javnost.


Naslovna fotografija: Petra Ivšić/Radnička prava
Vijest napisala:

Tea Radović
    Preporučite članak: