Large naslovna

Zagrebački holding firma je u gradskom vlasništvu koja definitivno zaokuplja najveću pažnju javnosti, a radnici ovog najvećeg zagrebačkog poduzeća često se svode pod zajednički nazivnik „uhljebi“, iako oni pružaju vitalne usluge za funkcioniranje grada. U idućim mjesecima na Radničkim pravima čitajte seriju tekstova upravo o njima – radnicima i radnicama ZG Holdinga.

 

Radnici mjesto za svoj glas rijetko dobivaju u mainstream medijima. No kada se priča o poslovanju i problemima Holdinga, radnici su često u medijima prikazivani, i od građana percipirani kao "uhljebi" ili u blažoj varijanti kao netko tko za malo rada uživa velika prava i privilegije. 

Stoga ćemo se na Radničkim pravima u idućim mjesecima baviti upravo njima – radnicima i radnicama Holdinga, i to u okviru serije I'm Holding on. S obzirom na to da Holding grupa zapošljava više od 7.000 radnika, a godišnje prihoduje oko 4 milijarde kuna, njeno poslovanje od posebnog je interesa javnosti. Za javnost je važno i znati kako se Grad ponaša kao poslodavac, a i kako uvjeti rada radnika ZG Holdinga utječu na kvalitetu usluge koje to poduzeće sa svim svojim poslovnicama i povezanim društvima pruža.

Pokazat ćemo kakav je zaista njihov status u ZG Holdingu, kakvi su im uvjeti rada i koliko su njima zadovoljni. Posebno nas to zanima u kontekstu nedavnih promjena u vlasti i načinu poslovanja ZG Holdinga te promjena na rukovodećim pozicijama i otpuštanja dijela radnika koje se pravdalo, među ostalim, poboljšanjem funkcioniranja firme. Zanima nas kako su se te promjene odrazile na radnike jer smatramo da su uvjeti rada jedan od ključnih faktora koji utječu na kvalitetu tih za građane esencijalnih usluga, što se često zanemaruje.

S druge strane, suočavamo se s globalnom energetskom i ekonomskom krizom koja utječe i utjecat će i na poslovanje ZG Holdinga. S našim ćemo sugovornicima razgovarati i o tome kako su Holdingove podružnice i povezana društva pripremljena za krizu i kako će ona utjecati (i kako već sad utječe) na radnike, njihove radne uvjete i uslugu koju oni pružaju građanima.

It's Holding on!

uredništvo
    Preporučite članak: