Serija radionica Zdravlje u kvartu osmišljena je kao "kvartovski sastanak" na koji su pozvani sadašnji, bivši i budući stanovnici Dugava, Trnja, Trešnjevke (Sjever i Jug) i Maksimira, ali i ostali zainteresirani građani. Na njima ćemo razgovarati o tome kako različiti elementi naše okolice utječu na naše zdravlje - od kvalitetne infrastrukture, dostupnog zelenila, prometnih rješenja, kulturne ponude, stanovanja, okoliša, sportskih sadržaja, itd. Također ćemo se osvrnuti na stanje u svakom od naših kvartova - što nam oni nude, što nedostaje, što se može popraviti.

Na kraju svake od radionica svi prijedlozi, pritužbe i ideje bit će sakupljeni na jedno mjesto, kako bi ih susjedi mogli međusobno dijeliti, dorađivati i, možda najvažnije, dalje uputiti na nadležne instance (od predstavnika stanara, preko ravnatelja institucija, do mjesne uprave).

Radionice su namijenjene svima koji žele detaljnije upoznati svoje kvartove i doprinijeti njihovom poboljšanju. S obzirom na epidemiološku situaciju, radionice se odvijaju preko Zooma.

Radionica za stanovnike kvarta Trnje održava se 30. studenog u 18 sati. Radionici se možete pridružiti na Zoomu.

Program je financiran sredstvima Rosa Luxemburg Stiftung South East Europe

Naslovna fotografija: Branko Radovanović