Centar za mirovne studije, Pokret otoka i Hrvatski pravni centar  pozivaju vas na stručnu raspravu o prijedlogu Zakona o koncesijama koja će se održati 29. lipnja 2017. u 14:00 u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, u Zagrebu.

S obzirom na to da je glasanje o prijedlogu Zakona o koncesijama odgođeno, no bez izražene spremnosti za upućivanje Zakona u treće čitanje i otvaranje javnog savjetovanja, Pokret otoka i prijatelji odlučili su organizirati stručnu raspravu o prijedlogu Zakona te na temelju iznesenih teza otvoriti i raspravu s javnošću o mogućim alternativama onim odredbama Zakona, koje se procjenjuju štetne za zaštitu javnih dobara ili javni interes.
 
Na raspravi kao panelisti sudjeluju:

Inge Perko Šeparović, sveučilišna profesorica javnog menadžmenta u mirovini, redovna članica HPC-a: „Studija slučaja: koncesije za crpljenje vode na primjeru tvrtke Jamnica d.d.“

Dr.sc. Nenad Starc, Ekonomski institut Zagreb: „Utjecaj prijedloga Zakona o koncesijama za razvojnu perspektivu otoka i pitanja (samo)održivosti otoka“

Predstavit će se i dva slučaja devastacije koncesioniranog obalnog područja:

Bojana Genov, Čovjek po mjeri otoka: Primjer koncesije na pomorskom dobru u uvali Čikat na Malom Lošinju

Gabrijela Medunić Orlić, Udruga Sunce : Primjer parka Marjan u SplituOva tribina održat će se uz finacijsku podršku Europske unije, u okviru IPA projekta „Javni interes nije na prodaju – PINS II“. Za sadržaj je isključivo odgovoran Centar za mirovne studije i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge.