Budući da je iz razvoja događaja, nakon kojih je stručni tim za Cjelovitu kurikularnu reformu predvođen Borisom Jokićem zatražio razrješenje zbog pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme, razvidno da Vlada nije sposobna provoditi reforme, a da vladajuća saborska većina političkim pritiscima dodatno opstruira i ono što entuzijastični stručnjaci pokušavaju napraviti, vrijeme je da im pošaljemo poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost Hrvatske!

Pridružite nam se na prosvjedu podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi u srijedu 1. lipnja u 18 sati u Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića), a i u drugim gradovima ovisno o vašem angažmanu.

Osigurajmo djeci o...drastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću.. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr. sc. Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama.

U zemlji u kojoj se ni oko čega ne možemo dogovoriti, neka obrazovanje bude mjesto gdje će Hrvatska pokazati jedinstvo.

Ukoliko kao organizacija civilnog društva, sindikat i sl., želite podržati prosvjed ili nam se pridružiti kao suorganizatori, javite nam se s pismom podrške na roda@roda.hr.

Pozivamo organizacije civilnog društva van Zagreba, građanske inicijative, aktiviste/ice da istovremeno organiziraju akcije podrške u svojim gradovima. O tome nam pišite ovdje: https://docs.google.com/forms/d/1-NIctyoBvJyBkM9ezWJuRO5u7NvNUYhYg6PdyA-8LKg/viewform

TKO PODRŽAVA INICIJATIVU
http://www.hrvatskamozebolje.org/tko-podrzava-ovu-inicijativu/

Facebook događaj (https://www.facebook.com/events/1638684283123615/) napravljen je u cilju informiranja i poticanja građana na prosvjed podrške cjelovitoj kurikularnoj reformi u srijedu 1. lipnja u 18 sati u Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića)