Foto: Transnacionalni institut

 

Webinar koji organizira Transnacionalni institut (TNI) bavit će se temom kako ljevičarske organizacije u Istočnoj Europi proizvode znanje, a održat će se 21. listopada u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu. Ovdje se možete prijaviti za sudjelovanje.

Razumijevanje je postsocijalističke situacije u Istočnoj Europi iz lijeve perspektive bio veliki izazov za lijevu politiku u regiji posljednjih desetljeća. TNI-jev webinar okupit će govornike iz organizacija u Istočnoj Europi koje proizvode znanje na ljevici kako bi razgovarali o tome kako se nose s tim izazovom.

Govornici (među kojima su i članovi ELMO-a) raspravljat će o organizacijskim modelima koje koriste kako bi se oduprli akademskim, političkim i tržišnim pritiscima, te kako kombiniraju zadatak analize sa zadatkom organiziranja i izgradnje društvene moći.

Govornici:

Adela Hîncu i Mary Taylor (LeftEast)
Luba Kobova (Contradictions, Prag)
Anastasia Riabchuk (Commons)
Vladimir Simović (Centar za politike emancipacije, Beograd)
Maria Cernat (Institut za društvenu solidarnost, The Barricade, Bukurešt)
Oleg Zhuravlev (Laboratorij javne sociologije, Sankt-Peterburg)
Vitalie Sprinceana (Platzforma, Kišinjev)

Moderator:
Kristóf Nagy (Radna grupa za javnu sociologiju Helyzet/Fordulat, Budimpešta)

Za sudjelovanje se možete registrirati ovdje.
Facebook događaj možete pronaći ovdje.

Proizvodnja znanja na ljevici u Istočnoj Europi dio je niza webinara koje organizira Transnacionalni institut, a koji prate objavljivanje novog zbornika istočnoeuropskih perspektiva nove ljevice na postsocijalističku transformaciju regije i ima za cilj daljnju diskusiju o nekoliko ključnih točaka aktualne rasprave. Sljedeći webinar je Dekolonizacija i Istočna Europa (4. studenog).


Ovaj je članak objavljen u suradnji s istočnoeuropskim ljevičarskim medijskim platformama ELMO – "East Left Media Outlet".