U ponedjeljak, 11. svibnja 2015., s početkom u 17.30 sati, u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se tribina pod naslovom Nezaposlenost i siromaštvo.

Gosti tribine su Olja Družić Ljubotina (Studijski centar socijalnog rada, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Milan Deskar-Škrbić (makroekonomski analitičar), Mislav Žitko (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).
Moderatori tribine su Nino Čengić i Marko Kučan.

Ova se tribina održava u sklopu ciklusa tribina Socijalna država u XXI. stoljeću, čiji su organizatori Hrvatsko filozofsko društvo i Krug mladih urednika časopisa Filozofska istraživanja.

Problemi siromaštva, nezaposlenosti i beskućništva sve su češći predmeti diskusija o suvremenim liberalnim društvima. Riječ je o problemima koji se tiču čitavog društva, a ne samo njegovih pojedinih članova. Koliko smo kao društvo uopće svjesni problema siromaštva i njegovih razmjera te nekih naročito ekstremnih oblika siromaštva poput beskućništva i po čemu je Republika Hrvatska uopće socijalna država kada su u pitanju siromaštvo i nezaposlenost? Kako se suvremena država suočava s navedenim problemima, a kako pojedinci? To su samo neka od pitanja o kojima će biti riječ na tribini.