Pozivamo Vas da nam se pridružite na tribini "Mladi na tržištu rada", koja će se održati u srijedu, 29. travnja u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u 17 sati.

Izvor fotografije: Libela

Na tribini će govoriti Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, pomoćnica ministra rada Tatjana Dalić te članice inicijative "Za rad spremne" koje će predstaviti istraživanje, Anja Repalust i Irena

Projekt  "Za rad spremne", u sklopu kojeg se tribina odvija, provodi se od studenoga 2014. godine do studenoga ove godine na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije u organizaciji CESI - Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Krapina te Mreže udruga Zagor, a financijski ga podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cilj projekta je kroz set aktivnosti doprinijeti podizanju kvalitete života mladih (provedbom edukativnih programa te radom s NEET mladim) i senzibiliziranju lokalne

U razdoblju od 18. siječnja do 8. veljače ove godine inicijativa "Za rad spremne", koja djeluje unutar CESI, provela je istraživanje "Mladi na tržištu rada". Ciljana populacija istraživanja bile su sve osobe između 18 i 30 godine koje su završile neki oblik školovanja te se nalaze na tržištu rada. Istraživanje je provedeno putem online upitnika u kojemu je sudjelovalo ukupno 2947 osoba iz svih županija Republike Hrvatske. Istraživačko izvješće možete pronaći ovdje.

Priopćenje za medije


U sklopu tribine namjeravamo predstaviti rezultate istraživanja te razgovarati o zabrinjavajućim tendencijama vezanima uz nezaposlenost mladih u Hrvatskoj.

Bilo bi nam drago da nam se pridružite.