Je li Njemačka uistinu obećana zemlja? 

Razgovor"Tržište rada i položaj mladih: Što (ne)naučiti na primjeru Njemačke?" tematizirat će situaciju na tržištu rada u Njemačkoj, sve veću prekarizaciju poslova i nesigurnih oblika rada, osvrnut će se na uloga javnih politika u utjecanju i reguliranju tržišta rada i radnog zakonodavstva.
Koje posljedice imaju nesigurni oblici rada posebno na mlade radnike i mlade radnice u toj europskoj državi govorit će naša predavačica Sandra Kasunić, diplomirana socijalna radnica i aktivistica Sindikata ver.di. Posebno će se osvrnuti na praksu i mehanizme koje koriste mladi kako bi se izborili za svoja bolja radnička prava, te posljedično – koja je uloga i položaj sindikata u borbi za bolje i sigurnije uvjete rada.
--------
Čast nam je Sandru Kasunić ugostiti na razgovoru pod temom "Tržište rada i položaj mladih: Što (ne)naučiti na primjeru Njemačke?" u utorak, 27. ožujka 2018. u Radničkom domu (II. kat, dvorana 226) s početkom u 18:00 sati.
--------
Sandra Kasunić rođena je u Njemačkoj gdje je završila preddiplomski studiji Socijalnog rada (2013. – 2017.). U sklopu preddiplomskog studija odradila je petomjesečnu praksu u Centru za mirovne studije u Zagrebu (2015.) te je tri mjeseca stažirala u zakladi Frierich Ebert u Beogradu (2017.) gdje je radila na temama demokratizacije društva i sindikata. Sandra je bila dugogodišnja aktivistkinja njemačkog sindikata uslužnih djelatnosti ver.di, Sekcije mladih u Münchenu gdje se posebice bavila društveno-političkim temama poput antirasizma, antifašizma, migracija i izbjeglištva te je facilitirala i provodila edukacije na temu radničkih prava. Uz to, trenutno je studentica (europskog) diplomskog studija ljudskih prava i demokratizaciji čiji je nositelj Europski međusveučilišni centar za ljudska prava (EIUC) u suradnji s Pravnim fakultetom u Zagrebu. Trenutno živi u Zagrebu gdje piše diplomski na temu mirne integracije.

Događaj je prenesen s Facebook eventa