"Inicijativa “Za budućnost bez HDZ-a” poziva vas na prosvjedno okupljanje u Zagrebu 30.9. (petak) u 18 sati na Trg žrtava fašizma. Zahtjevi prosvjeda:

1. Nacionalizacija INA-e koja je predana mađarskom MOL-u u dokazano koruptivnom postupku i vraćanje u državno vlasništvo. U nadzornim odborima umjesto HDZ-ovaca imenovati predstavnike radnika i osigurati potpunu transparentnost poslovanja.

2. Izlazak iz međunarodnih trgovinskih, investicijskih i energetskih sporazuma koji sadrže klauzulu o rješavanju sporova na međunarodnim korporativnim sudovima - arbitražama koje pogoduju korporacijama nauštrb javnih financija.

3. Donošenje Zakona o porijeklu imovine kojim će porezna uprava imati mogućnost da odmah zamrzne i blokira imovinu svim političarima, tajkunima i kapitalistima koji ne mogu dokazati porijeklo imovine.

4. Omogućavanje prioritetne i hitne obnove stambenih objekata u Zagrebu i na Baniji svim potresom pogođenim stanovnicima koji žive u siromaštvu i nedostojanstvenim uvjetima.

5. Uvođenje kvartalnog izračuna osnovnih troškova života na nacionalnoj razini kako bi se napravio plan i strategija za povećanje minimalne plaće i minimalne mirovine. Minimalna plaća mora ostvarivati svoju svrhu i biti definirana kao plaća koja osigurava dostojanstven život.

6. Vraćanje prava na pobačaj u Ustav i omogućavanje obavljanja pobačaja u svim javnim bolnicama.

7. Obustava donošenja novog Zakona o pomorskom dobru koji se piše u tajnosti i kojim će se omogućiti naplaćivanje ulaska na plaže.

Ako podržavate neke od ovih zahtjeva, ako vam je dosta legalizirane sistemske korupcije iz koje uvijek profitiraju članovi HDZ-a i njihovi podobni “poduzetnici” i tajkuni, ako vam je stalo do budućnosti radnika, umirovljenika, studenata i obespravljene društvene većine dođite na prosvjed i dignite svoj glas!

Govor mržnje, teorije zavjere, nacionalizam i religijski ekstremizam nisu dobrodošli. Ovo je prosvjed svih nas kojima je dosta legalizirane sistemske korupcije, krađe i lopovluka pravomoćno osuđene kriminalne organizacije! Pozivamo sve pojedince, organizacije i udruge koji se u ovom prepoznaju da nam se pridruže!

Za budućnost bez HDZ-a jer s HDZ-om nema budućnosti!"


Tekst i naslovna fotografija preuzeti s Facebooka.