Odluka Predsjednika Uprave HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. da izvanredno raskine Ugovor o radu zamjeniku predsjednika Sindikata strojovođa Hrvatske samo zato što je radio svoj sindikalni posao (zaštita prava radnika, sprječavanje kršenja Zakona o sigurnosti željezničkog prometa, sprječavanje krivotvorenja evidencija radnog vremena strojovođa itd.) svrstala je Hrvatsku, članicu Europske unije, uz bok s Eritrejom, Afganistanom, Kazahstanom i drugim "egzotičnim" zemljama u kojima ne postoje prava radnika, a sindikalni pokret - kao jedini jamac radničkih prava - de facto postaje ilegalan.

Otkaz zamjeniku predsjednika SSH samo je "kap koja je prelila čašu" punu nepravde, nezakonja, korumpiranosti, gaženja radničkog dostojanstva, nepostojanja nikakvog dijaloga... Koliko je situacija alarmantna govori činjenica da je ovaj potez "digao na noge" radnički pokret transportnog sektora Europe - European transport workers' federation - i svijeta - International transport workers' federation - koji su inicijatori ovog međunarodnog prosvjeda koji ima za cilj da Zagreb ne postane Pjongjang, a Hrvatska Sjeverna Koreja!!!

#Pridružite #se #prosvjedu Europske federacije transportnih radnika 1.lipnja 2016. u 14.00 sati na zagrebačkom Glavnom kolodvoru (kod parne lokomotive)!