Uredništvo Časopisa za književnu i kulturalnu teoriju „k.“ poziva vas na promociju 14. broja posvećenog temi djevojačkih studija. Četrnaesti broj obuhvaća presjek recentne produkcije iz polja djevojačkih studija koja se bavi pitanjima kulturnog poimanja i reprezentacije djevojaka i djevojaštva, kao i tekstove koji na širi način problematiziraju teorijski i metodološki okvir discipline djevojačkih studija te „djevojke“ kao najznačajnijeg fokusa njezina proučavanja. Cilj rada na ovom broju bio je uvesti djevojačke studije kao mlado, interdisciplinarno znanstveno polje u lokalni i regionalni akademski kontekst, ali i putem autorskih tekstova unijeti lokalne teme u sferu djevojačkih studija.


U bloku autorskih tekstova tako možete čitati o djevojačkim prostorima u Jugoslaviji, djevojaštvu u suvremenom hrvatskom filmu te na lokalnoj fanzinskoj i punk sceni, kao i o različitim vrstama djevojačke prisutnosti na internetu.
.
Promocija novog broja održat će se u četvrtak, 21. ožujka u 19:00 h u Cafeu U Dvorištu, a uredništvu će se tom prilikom pridružiti dr. sc. Maša Grdešić, docentica na Odsjeku za komparativnu književnost, i Lana Pukanić, urednica feminističkog portala Krilo.