Pozivamo vas na prezentaciju Zadruge za etično financiranje i etične banke specijalno osmišljenu za filmsku zajednicu koja će filmaše upoznati s načinom funkcioniranja banke i zadruge. 


Po čemu se etična banka razlikuje od standardnih banaka? Kako zadrugarstvo olakšava poslovanje te smanjuje troškove poslovanja? Kako dijeliti zajedničke resurse unutar zadruge? 

Produkcijske kuće, umjetničke organizacije, udruge, slobodni umjetnici ili fizičke osobe kao članovi zadruge mogu uspostaviti različite vidove suradnje po zadružnom modelu unutar sekcije za kulturu, ali i s ostalim zadrugarima iz svih grana industrije i društvenih djelatnosti koje posluju po etičkom principu. Zadrugari mogu dijeliti resurse (npr. prostore za rad, opremu, računovodstvo…), organizirati zajedničke akcije i projekte te povoljnije poslovati unutar zadruge.

Zadrugu i banku, 21. 3. u 13 sati u MM centru, predstavit će :

Goran Jeras, upravitelj zadruge. Po struci fizičar, s međunarodnim iskustvom u radu s komercijalnim bankama kao poslovni konzultant, uža specijalnost mu je evaluacija poslovnih procesa i procjena rizika. Od 2012. sudjeluje u projektu osnivanja etične banke u Hrvatskoj. Nakon osnivanja Zadruge 2014., postaje njenim upraviteljem.

Tena Gojić, voditeljica sekcije kulture i sporta ZEF-a. Tena je filmska producentica koja je 2016. godine osnovala produkcijsku kuću Dinaridi Film, članicu ZEF-a. Tijekom posljednjih šest godina Tena je radila na filmskim i televizijskim projektima kao producentica i izvršna producentica.

Iva Kvakić, voditeljica razvojnih projekata u ZEF-u. Magistrica održivog razvoja s dugogodišnjim iskustvom u pisanju i vođenju projekata. Jedna od osnivačica i posljednjih pet godina producentica prvog glazbenog festivala financiranog putem crowdfundinga Goulash Disko.

Više informacija:

www.zef.hr
www.ebanka.eu

Zadruga za etično financiranje – okuplja fizičke i pravne osobe zainteresirane za razvoj ekonomije utemeljene na demokratičnosti, društvenoj odgovornosti, transparentnosti i solidarnosti. Uz zainteresirane pojedince, članove ZEF-a čine poduzeća, zadruge, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, sindikati, LAG-ovi, jedinice lokalne samouprave i razvojne agencije.

Predstavljanje se održava u suorganizaciji ZEF-a i Studentskog centra.