Predstavljanje "Indikatora ravnopravnosti na radnom mjestu" održat će se 3. ožujka u Kući Europe u 13 sati. Cilj je predstavljanja upoznati poslodavce i druge dionike u Republici Hrvatskoj s Indikatorom te načinima na koje mogu poboljšati prakse usmjerene na poticanje raznolikosti i inkluzivnosti u svojim organizacijama, s naglaskom na seksualne i rodne manjine.

Na predstavljanju će govoriti:

- Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR)
- Gabrijela Ivanov i Noah Pintarić, udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona

U najavi događanja napominje se:

"Tijekom 2016. godine šest udruga iz Hrvatske (Prostor rodne i medijske kulture K-zona / VOXfeminae, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju BRID, Udruga Lori, Udruga Zora iz Čakovca, Zagreb Pride i Trans Aid) u suradnji sa sindikatima, razvilo je Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu – evaluacijski alat u formi upitnika, namijenjen poslodavcima koji pomaže u kreiranju uključive radne okoline te omogućava poslodavcima da usklade standarde svog poslovanja s europskim i globalnim trendovima. Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu je nastao po ugledu na slične alate (prvenstveno Workplace Equality Index organizacije Stonewall iz Velike Britanije), koje koriste poslodavci diljem svijeta."


Prije predstavljanja Indikatora, na istom mjestu u 12h održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljena kampanja za LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu - "Radnopravnost svima!".