Organizator: Pravo na grad

Nakon prvog razgovora Kako do sindikata podstanara? nastavljamo s diskusijom o konkretnim podstanarskim problemima, analizirajući koje su institucije nadležne za njihovo rješavanje te promišljanjem mogućih rješenja stambene krize u području najma.

Kako bi sagledali cjelokupni sustav najma, razgovarat ćemo o temama ugovaranja najma, kontrole rente, diskriminacije pri traženju stana, ulaganja i održavanja stana u najmu, nepravednih deložacija, graničnog beskućništva te o mogućem utjecaju na Zakon o najmu stanova temeljem zajedničkih iskustava.

Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u diskusiju koju organiziramo s Jacobom Willsom, članom Sindikata londonskih podstanara (London Renters Union / LRU), kako bi usporedili prakse iz Engleske i Hrvatske unutar stambene krize koja je prisutna u obje zemlje. @London Renters Union > https://www.facebook.com/LondonRentersUnion

Jacob Wills je organizator za stambena prava s iskustvom sudjelovanja u skvoterskom pokretu i direktnim akcijama. Od 2014. godine je fokusiran na pitanja stambene pravde, a zahvaljujući osobnom iskustvu stambene krize u Londonu te svijesti o važnosti kvalitetnog organiziranja procesa udruživanja sudjelovao je u pokretanju Sindikata londonskih podstanara.

Zoom poveznica za ovaj razgovor bit će dostupna na dan događanja na Facebook stranici, a razgovor će se voditi na engleskom jeziku, uz mogućnost facilitacije prijevoda na hrvatski jezik.


Tekst i naslovna fotografija preuzeti s Facebooka