Poštovane/i,

Pozivamo vas na panel diskusiju “LGBTI radnička prava i udruživanje” koja će se održati 21. siječnja 2016. godine na Fakultetu političkih znanosti s početkom u 18h, dvorana A. Radi se o prvoj javnoj aktivnosti u sklopu projekta "LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu" kojeg zajednički provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Udruga Zora, Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" i BRID - Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju uz suradnice na projektu Zagreb Pride i Trans Aid. Cilj panela je razmotriti modele udruživanja u svrhu postizanja radničke ravnopravnosti LGBTI osoba a glavna će tema biti uloga sindikata u zaštiti radničkih prava LGBTI osoba, s posebnim naglaskom na pokretanje udruženih inicijativa za suzbijanje diskriminacije LGBTI osoba u različitim kontekstima djelovanja.

Pozivamo vas da nam se pridružite na panelu i popratnoj raspravi, u svrhu mapiranja ključnih problema i posljedične izgradnje inkluzivne i pravedne okoline za LGBTI zaposlene, poslodavce i druge manjine koje se suočavaju s diskriminacijom na radnom mjestu.

PROGRAM:

18:00 – 18:10 Pozdravne riječi i kratko predstavljanje projekta ‘LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu’

Gabrijela Ivanov, Prostor rodne i medijske kulture K-zona, medijska voditeljica projekta ‘LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu’

18:10 – 19:50 Panel diskusija

Teme:

  • Uloga sindikata u zaštiti radničkih prava LGBTI osoba

  • Pokretanje udruženih inicijativa s ciljem suzbijanja diskriminacije LGBTI osoba na radnom mjestu i prilikom zapošljavanja

  • Povezivanje progresivnih društvenih pokreta i sindikata u kontekstu hrvatskog socio-političkog prostora

Panelisti:

  • Božica Žilić (Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske,  predsjednica ženske sekcije Saveza samostalnih sindikata Hrvatske)

  • prof. dr. sc. Renato Matić (Hrvatski studiji, odjel za sociologiju)

  • Nina Čolović (LGBT inicijativa Filozofskog fakulteta "AUT")

  • Nikola Zdunić (Zagreb Pride)

Moderatorica: Jelena Miloš (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju

19:50 – 20:00 Zaključci panel diskusije