Inicijativa za Radničku partiju Hrvatske i Radnički portal vas u zajedničkoj organizaciji pozivaju na okrugli stol pod nazivom ''Agencijski rad'' koji će se održati u subotu 20.8. s početkom u 9 sati na adresi Selska cesta 112c, Zagreb.


Glavni ciljevi okruglog stola su problematiziranje agencijskog rada kao atipičnog radnog odnosa unutar kojeg se radnike uskraćuje za mnoga radnička i materijalna prava, te međusobno povezivanje sindikata u svrhu zajedničke i što uspješnije borbe protiv ovog oblika radnog odnosa. Zakonskim manevrima i zloupotrebama od strane poslodavaca, agencijski rad se u Hrvatskoj sve više širi i tako pridonosi rastu pojačanog izrabljivanja radništva. 

Okrugli stol podijeljen je na tri dijela. U prvom dijelu će se predstaviti problematika agencijskog rada, a zatim će naši sindikalni gosti iznijeti konkretne primjere agencijskog rada u svojim poduzećima. U drugom dijelu ćemo čuti primjere uspješne borbe protiv agencijskog rada na slučajevima zagrebačke Čistoće i Croatia Airlinesa, te analizu agencijskog rada s pravnog aspekta. U trećem dijelu slijedi rasprava koja će voditi do zaključka i konkretnih ciljeva za budući period.

Program i sudionici:
// Prvi dio - Agencijski rad danas
Dimitrije Birač (Inicijativa za Radničku partiju Hrvatske)
Dražen Jović (Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb)
Darko Kleinberger (Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga)
Predrag Sekulić (Sindikat Nova Solidarnost)

// Drugi dio - Borba protiv agencijskog rada
Marko Kadlik (Novi sindikat)
Suzana Artuković Vuksan (Sindikat Kabinskog Osoblja Zrakoplova)
Mirjana Kaltak (Sindikat Čistoća Zagreb)
Marko Kezerić (Sindikat Čistoća Zagreb)

// Treći dio - rasprava i zaključak
Trajanje: 9-14 sati

Događaj je prenesen s Facebook stranice