Ženska mreža Hrvatske, Ženske sindikalne grupe i Ženska fronta za radna i socijalna prava pozivaju vas na marš povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.
Okupljanje započinje u subotu u 10:30 sati ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Zvonimirovoj 15 u Zagrebu odakle u 11:30 započinje solidarni marš put Trga bana Jelačića.

Velika koalicija ženskih organizacija, sindikalnih grupa i mreža ove će godine na maršu za Dan žena tematizirati novi Zakon o radu koji je unatoč nedostatku argumentirane javne rasprave i žestokom protivljenju svih sindikalnih središnjica te velikog broja udruga civilnog društva i javnosti prošao prvo saborsko čitanje. Novi Zakon o radu dodatno promovira nesigurne, fleksibilne oblike rada (rad na određeno, agencijski rad i prijenos ugovora o radu – outsourcing), legalizira dugogodišnje nezakonito ponašanje poslodavaca (pogotovo kada je riječ o prekovremenom radu), produljuje radni tjedan i do 60 sati te ograničava pravo na sindikalno organiziranje i štrajk.
Ovakav zakon imao bi osobito teške posljedice po žene koje su, osim što većinom obavljaju neplaćeni, njegovateljski rad, već dodatno diskriminirane na tržištu rada, bilo zbog trudnoće, starosti ili naprosto spola.
Pozivamo sve građanke i građane da se pridruže subotnjem Maršu kako bismo još jednom pokazali da se protivimo ovakvim izmjenama radnog zakonodavstva koje idu na štetu radništva.
Novi ZOR mora pasti!