U srijedu 30.09. u 18:30 Zelena akcija, u sklopu projekta „Škola održivosti“, organizira prvi u nizu kružoka na temu održivosti pod nazivom „Potencijali zelenih poslova za mlade“. Cilj ovakvih aktivnosti jest u manjim grupama (oko 20 ljudi) predstaviti temu te povesti kvalitetnu diskusiju sa sudionicima.


Zeleni poslovi postaju zadnjih nekoliko godina sve zapaženiji pojam te se sve češće spominju kao novi gospodarski trenutak. Sve više se stavlja naglasak na održivost industrije i razvoja održivih industrijskih sektora koji proizvode održive tehnologije i proizvode.

Zbog toga su se za mnoga zanimanja danas, uglavnom inženjerska, otvorile nove mogućnosti rada. Pitanje je – koliki je potencijal zapošljavanja u održivim zanimanjima, tj. zelenim poslovima za današnje mlade, pogotovo u kontekstu velike nezaposlenosti mladih? I što su to uopće održiva zanimanja? Jesu li to zbilja samo inženjerski smjerovi koji razvijaju nove održive tehnologije ili je to princip rada koji je primjenjiv na razne druge profesije? A gdje je u svemu tome obrazovni sustav?

Cilj ove diskusije jest upravo istražiti koliko je potencijal ovog novog održivog gospodarstva za mlade, a u tome će pomoći dvojica izlagača: Igor Grozdanić iz ACT Grupe i Zelene energetske zadruge te Marin Živković iz Mreže mladih Hrvatske. Oni će za početak održati kratka izlaganja o temi.

Sudjelovanje na kružoku je prvenstveno zamišljeno za mlade: studente/ice, učenike/ice, radnike/ice, ali je otvoreno za sve zainteresirane. Ukoliko biste sudjelovali, pošaljite email na sven@zelena-akcija.hr s vašim imenom i prezimenom.

Kružok će se održati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorani na prvom katu.