"Odgojitelji i ostali zaposleni u dječjim vrtićima u Republici Hrvatskoj, bez obzira tko im je osnivač, NE ŽELE više raditi u nezakonitim i za djecu nesigurnim uvjetima.

Stoga Inicijativa strukovnih udruga i sindikata organizira prosvjed kojim ćemo poslati jasnu poruku da ovako dalje ne ide! Tražimo sigurnost, kvalitetu i jednakost u vrtićima!!
Tražimo poštivanje svih zakonskih odredbi - Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, Državnog pedagoškog standarda, Zakona o radu, Zakona o zaštiti na radu, Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Ustava Republike Hrvatske, Konvencija o pravima djeteta, Nacionalnog kurikuluma za radni i preškolski odgoj i obrazovanje i svih akata koji propisuju rad predškolskih ustanova! Jednako dostupan, jednako siguran, jednako priuštiv i jednako kvalitetan vrtić za svako dijete!! Tražimo poštivanje svih prava djece, roditelja i radnika!! Ili mislite da možete bez nas?! Želite li naš otkaz?!   Vidimo se u Zagrebu!!   Organizatori: Udruga SIDRO - odgojitelji u zaštiti prava djeteta u dječjem vrtiću
Sindikat obrazovanja, medija i kulture
Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske
Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske
Udruga odgojitelja Krijesnice Čakovec
Udruga odgojitelja Terina Vukovar"

Tekst i naslovna fotografija preuzeti s Facebooka.