Pozivamo Vas sve na jedinstvenu CineMAZ projekciju!

Ovog ponedjeljka (15.11.) u 19 sati u ulici Pavla Hatza 16 prikazujemo dokumentarni film Tvornice Radnicima, nakon čega slijedi rasprava i Q&A s redateljem, Srđanom Kovačevićem.

“Okupacija Tvornice alatnih strojeva ITAS u Ivancu 2005. godine isprva se pokazuje kao jedinstveni primjer radničkog preuzimanja u postsocijalističkoj Europi. No, deset godina nakon revolucionarne prekretnice, pobunjeni radnici nalaze se pred izazovom - kako se spasiti od rastućeg kapitalističkog utjecaja i spriječiti gašenje proizvodnje. Prateći priču iznutra, redatelj Srđan Kovačević ulazi u kovitlajući radnički otpor kojim pokušavaju održati viziju kolektiva na životu, postavljajući u središte izvorno pitanje: može li ideja ‘tvornice radnicima’ opstati ili je to još jedan utopijski san?”

VAŽNO! Broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničen na 50. Svi gosti moraju nositi masku! Event je besplatan, ali uvijek nam možete ostaviti neke donacije koje su iskorištene za pića i grickalice koje vam pripremimo i uslužimo sljedeći put. Vidimo se!

Tekst i fotografija preuzeti s Facebooka